معماری مدرن روزدنیا...؟
هر موقعیت جدید، مستلزم یک معماری جدید است. ژان نوول
قالب وبلاگ
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان معماری مدرن روزدنیا و آدرس memarie-modern.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





 معماري ديناميك

ديناميك در فيزيك به معناي حركت است . در معماري نيز ديناميك به عنوان يك سبك و هم به عنوان يك پديده خارق العاده مطرح مي شود . ساختمانهايي كه دائما در حال حركت و تغييرند و در عين حال شكل خود را براي انطباق با تصورات انساني تغيير مي دهند ، اندام ها و اشكالشان تغيير مي كند تاهمخواني بهتري به افكار و تخيلات ما و همچنين طبيعت داشته باشد . بناهاي ما در معرض خورشيد و باد هستند ، بنابراين طبيعت به تنهايي تمام انرژي مورد نياز را به ساختمان مي دهد . اين ساختمانها جهت حركت خورشيد را تعقيب مي كنند ( سازگاري با محيط طبيعي ) . بنابراين همساز شدن با طبيعت باعث مي شود اين بناها انرژي مورد نياز خود را تامين كنند .

در اين سبك از معماري با چرخش 360 درجه اي ، چشم اندازي باز و ديد گسترده و عميق از جهان طبيعت آينده و زندگي دريافت مي شود .

بناهاي معماري ديناميك دائما در حال تعديل و تغيير در شكل و كالبد خود است .

در اين بناها هرطبقه به صورت مجزا در حال چرخش است . و همزمان با آن فرم كلي بنا در حال تغيير و تحول است و نماهاي متفاوت از زواياي متفاوت را به ارمغان مي آورد . اين رويكرد جديد ، در واقع نوعي قالب با معماري معاصرهاست كه تا به حال تمام اتفاقات آن را براساس قانون گرانش زمين بوده است و به عبارت ديگر بينش و ديدگاه جديد اين سبك معماري بر اساس مجموعه نيروهاي محرك پايه ريزي شده كه درواقع معماري سنتي كه تاكنون بر اساس ثقل و جاذبه استوار بوده است را به چالش مي كشد . معماري ديناميك سمبل فلسفه جديدي بوده كه سيماي شهرها و ايده زندگي ماراتغيير خواهد داد. از اين به بعد بناها و ساختمان ها داراي بعد چهارم مي شوند كه همان زمان است . پس ديگر فرم آنها به اجسام صلب و سخت محدود نمي شود و بناها داراي رويكرد و گرانشي نوين و انعطاف پذير خواهند شد و در نتيجه شهرها سريع تر از آنچه تصور مي كنيم تغيير خواهند كرد .

با اين معماري نوظهور خانه هايي كه ما در آن زندگي مي كنيم و نحوه زندگي ما شروع به تغيير اساسي مي كند و ساختمان ها ديگر محصول افكار فسيل شده و قديمي معماران نخواهند بود . بلكه تبديل به بناهايي مي شوند كه در حال دگرگوني هستند و دائما براي ما چشم اندازها و تجارب جديدي همراه با زمان را به ارمغان مي آورم درنتيجه قلم معماران نمي تواند محيطي را بر ما تحميل كند ، هرساختمان داراي نوعي آزادي ، اختيار و خاستگاه خاص خود مي شود . روشهاي پيشرفته ساخت و توانايي توليد انرژي توسط خود بنا كه همان خودكفايي درتوليد برق است دوفاكتور و ويژگي شاخص در معماري ديناميك مي باشد .

دوويژگي شاخص درمعماري اين بنا :

1.      نحوه ساخت

2.      خودكفائي در توليد انرژي

 اين سبك معماري در چگونگي ساخت نيز داراي نوآوري است . درواقع ساخت نيز داراي نوآوري است . در واقع اولين ساختماني است كه دركارخانه و بدون سايت ساخته مي شود ( به جز هسته مركزي بتني ساختمان )كه در محل بنا واقع مي شود و قطعات پيش ساخته و واحدهاي پيش ساخته به هسته الصاق مي گردد . اين اجزا ( لونيت ها ) با استاندارد كيفي بالا دركارخانه ساخته مي شود و تمام لوله كشي ها ، سيم كشي ها ، سيستم تعويه و نازك كاري آن انجام مي شود كه خود مزيتي بزرگ محسوب مي گردد . جون در اين روش نازك كاري داراي كيفيت بالايي است و همچنين لونيت ها در سايت به هسته بتني متصل مي شود به تعداد كمتري كارگر ساختماني در سايت نياز است درنتيجه تلفات جاني و صدمات كمتري دارد .

تعداد كارگران ساخت مورد نياز از 2000 كارگر به 90 نفر كاهش مي يابد همچنين در مخارج و زمان ساخت ساختمان صرفه جويي مي شود . بنابراين اين روش داراي تضمين صرفه جويي 20 درصدي در هزينه هاست كه تاثير عظيمي در ساخت و ساز جهاني خواهد داشت . در حقيقت سه ويژگي خاص معماري ديناميك يعني تغيير شكل ، روشهاي پيشرفته توليد صنعتي قطعات و خودكفايي بنا در توليد انرژي ، مي تواند مزاياي بسيار زيادي در سطح ساخت و ساز جهاني به دنبال داشته باشد . در داخل اين بناها از سيستم دي كنترل الكتريكي و طراحي داخلي و مبلمان بسيار لوكس استفاده خواهد شد .

در واقع در يك برج گردان كارخانه 90 درصد كارها در كارخانه ها انجام مي شود ورودي هسته مركزي در سايت مونتاژ و هزينه تمام شده آن 23% كمتر از روشهاي متداول امروزي ساخت و سا ز در محل بناست. و به جاي 2000 نفر 700 نفر در كارخانه در شرايط مطلوب كارمي كنند و 90 نفر هم در سايت كار مونتاژ را انجام مي دهند .

3.      خودكفايي در توليد انرژي الكتريكي : در اين نوع از معماري توربين هاي بادي كه به صورت افقي بين طبقات نصب مي شود بهره مي برند كه علاوه بر تامين برق كل ساختمان برق مورد نياز چندين ساختمان مجاور و در مقياس خودش را نيز فراهم مي كند .

اين بناها متغير قادر به تامين دروني الكتريكي خود خواهند بود و توربين هاي بادي به همراه پانل هاي خورشيدي با استفاده از باد و نورخورشيد درون ايجاد هرگونه الودگي تمام انرژي مورد نياز خود را فراهم مي كنند كه ارزش آن در سال معادل 7 ميليون دلار خواهد بود .

هرتوربين مي تواند 3% مگاوات برق توليد كند مثلا باتوجه به وجود 4 هزار ساعت باد سالانه در دبي ،‌بهترين هاي استفاده شده در بنا مي توانند 1200000 كيلووات ساعت انرژي توليد كنند . باتوجه به اينكه مصرف متوسط انرژي هرخانواده 24 هزار كيلووات ساعت تخمين زده مي شود . هر توربين مي تواند انرژي 50 خانواده را تامين كند .

 

پايه گذاري معماري ديناميك :

باشروع كارهاي ساختماني اولين بناي متحرك توسط معمار ايتاليايي تبار ديويد فيشر عصر تازه اي در معماري آغاز مي شود به نام عصر معماري ديناميك

فيشر 58 ساله كه داراي مدرك دكتراي افتخاري كازا از موسسه پروديو در دانشگاه كلمبيا از نيويورك است مي گويد : او حتي وقتي يك پسر بچه ي كوچك بوده اين افكار را در ذهن خود داشته است . او به ياد دارد روزي كه مادرش او را به اطراف درياي مديترانه براي تعطيلات برده و از او پرسيده بود كه كجا مي خواهد زندگي كند ، او درست در همان موقع دريافته بود كه نمي خواست در مكان معيني زندگي كند يا در جايي كه زندگي خواهد كرد محصور نباشد.

پس از همانجا بود كه نظريه زندگي در يك مكان ولي داشتن منظره هاي مختلف شكل گرفت فيشر مي گويد " من هميشه معتقد بودم كه معماري بايد بخشي از زندگي باشد ، پس من دنبال وجه و بعد چهارم مي گشتم كه زمان است . اين داراي هما ن فضا و مكان است رو به منظره هاي مختلف .

 

او به فلورانس رفته بود تا يك هنرمند شود و وقتي حركت دوره رنسانس ( تولد دوباره هنر و فرهنگ ) شروع شد او با درجه افتخاري از دانشگاه فلورانس در سال 1976 فارغ التحصيل شد . سپس در همان دانشگاه معماري را تدريس كرد . فيشر ميگفت كه طرح او به مستاجران اجازه استفاده نوعي آسانسور مخصوص را خواهد داد كه بتوانند ماشينشان را در طبقه فوقاني ساختمان يا هركدام طبقه اي كه در اشتغال خود دارند پارك كنند . اين ساختمان قابليت فهم حداقل سه زبان انگليسي ، ايتاليايي و عربي را خواهد داشت .



موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

 

این نقشه در ۵ سقف و در حدود ۷۵۸۰ متر زیربنا که در هر طبقه ۳ واحد و در ۶ بوک طراحی گردیده.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

 باریکترین خانه جهان با مساحتی کمتر از 4.2 متر در شهر ورشو به عنوان نشانه‌ای از فقدان جای مناسب برای ساخت و ساز در لهستان ساخته شد.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

 

معماري اکسپرسيونيست يک حرکت معمارانه بود که در شمال اروپا در دهه اول قرن بيستم به موازات هنر بصري و عملي اکپرسيونيست پيشرفت کرد.

عبارت "معماري اکسپرسيونيست براي اولين بار فعاليت‌هاي پيشرو(اوان گارد) هلندي و استراليايي وچکسلاواکي و دانمارکي را از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۴توصيف مي‌کند. تعريف مجدد بعدي اين عبارت بر ميگردد به ۱۹۰۵ و همچنين گسترش ان براي احاطه کردن بقيه اروپا. امروزه اين معني از خيلي مرزهاي دورتر گذشته تا به معماري هر زمان و مکاني که بعضي کيفيت‌هاي حرکت طبيعي برگردد مثل: تحريف,تکه تکه شدن يا ارتباط سخت و پرفشار احساسات.

اولين بار اين واژه در سال 1911 براي توصيف آثار کوبيستي و فوويستي که در برلين به نمايش گذاشته شده بود به کار رفت.مفهوم آن در معناي وسيع به هنر هر مکان و زماني اطلاق مي شود که تاکيد بر واکنش حسي هنرمند اولي تر از نظاره دنياي خارج است .

درتاريخ هنر و نقد هنر به سبکي شناخته مي شود که درآن قراردادها و سنتهاي طبيعت گرايي کنار نهاده مي شود و تاکيد بيشتري بر ايجاد و اعوجاج و اغراق در شکل و رنگ به جهت بيان فوري احساس هنرمند وجود دارد.

هنرمندان اکسپرسيونيست با بکاربردن روش و فنون مختلفي چون فنون چاپ و مجسمه سازي بر احساسات شخصي نسبت به موضوع تاکيد داشتند.در اکسپرسيونيسم، احساسات فردي به بيرون تجلي پيدامي کند و به ديگران منتقل مي شود در اين سبک موقعيت ذهني يا شرايط حسي هنرمند به شکلي مشابه به موجودزنده،به نمايش گذاشته مي شود.

موضوعات نقاشي اکسپرسيونيستها غالبا به موقعيت و شرايط انساني مربوط بود. رنگهايي که توسط نقاشان اکسپرسيونيست استفاده مي شد عمدتا رنگهايي خام ،درخشان و نامرتبط با موضوع نقاشي بود.که به نوعي بيانگر تجليات و تمايلات فردي ايشان بود.

نقاشان" امپرسيونيست "دراين موردبا اکسپرسيونيستها همسو بودند و از رنگهايي‌ نامربوط استفاده مي کردند.

مهمترين پيشگام اکسپرسيونيست "ون گوگ  vangogh" بود که به طور آگاهانه طبيعت را براي بيان رنج دهشتناکآدمي بصورت اغراق آميز به تصوير کشيد . او و اکسپرسيونيستهاي بعد از وي در کاربرد حسي رنگ وخط تاکيد عمده اي بر احساس و انگيزش خود داشتند.

 گوگن – اکسپرسيونيست – بطور آشکار و صريح اصول

سمبوليسم را که به نوبه خود به عنوان محمل ارتباطي براي کاراکسپرسيونيسم بسيارحائزاخميت بود پذيرفت. وي تمام فرمها را ساده و مسطح کرده از رنگ به گونه اي بهره برد که تمامي تشابه آن به واقعيت از بين برود در ضمن او از بازنمايي سايه اجتناب کرد.

و اما حالا مي پردازيم به ورود " اکسپرسيونيسم " به معماري :

معماري به نام "اريک مندلسون" هرچند آثاري نه چندان مهم را در معماري مدرن خلق کرد اما به عنوان کسي که اصول و جنبش "اکسپرسيونيسم" را وارد معماري کردحائزاهميت است .

مندلسون در سال 1919 به خاطر ارائه اسکيسهاي تصوري‌ خود در "گالري کاسيرر" شناخته شد. اولين اسکيسهاي او از زبان "واگنر" و "آلبريخ" الهام گرفته اند . اسکيسهايي‌ که در طي جنگ و بلافاصله پس از آن طراحي شده اند نيرويي پرخاشگرانه و کاراکتر سمبوليک مبهمي دارند و به خوبي در قالب جنبش "اکسپرسيونيست معاصر" جاي مي گيرند.

در سال 1920 مندلسون اولين موقعيت عملي را براي بيان ايده هاي خود، با احداث "برج رصدخانه اينشتين" در "پوتسدام" پيدا مي کند.اين اثردرجهت واقعيت بخشيدن به يکي ازاين « بينشهاي گذرا» به مستقيم ترين صورت ممکن به شمار مي آيد .

                

مندلسون در اين بنا فرمي را در نظر دارد که دراولين جهش ، در يک توده مايع ثبت شود . مصالح مناسب طبيعتاً، بتون آرمه است که به علت قابليت شکل پذيري خاص خود،دراين دوران وسيله اي براي آزادي از قيد و بندهاي زاويه قائمه وطبقات منطبق بر هم براي‌معماران به نظر مي رسد.

ولي امکانات لازم براي اجراي قالبهاي منحني شکل و متداوم موجود ندارد و در نتيجه اين برج با آجر ونمايي‌پوشيده از سيمان سفيد ساخته مي شود. البته شيشه هاي ساختمان به علت عدم دسترسي به فرآيند خم کردن شيشه به صورت صاف هستند. اين اثر تا حد تصويري از يک مفهوم آبستره نزول مي کند و همراه با "گوتهانوم" اثر دورناخ و چند اثر پوئلزيک ، کوششي در جهت اعمال مو به موي عناصر اکسپرسيونيستي در زمينه معماري سالهاي پس از جنگ تلقي مي شود.

معماران اکسپرسيونيست با تعميم اشاره هاي پلاستيکي خود براي منظور خود از نوارهاي تزييني که بر عناصر نامشخص تاکيد گذارده و نقاط شروع منحنيها را نشان مي دهند استفاده مي کنند .شيوه کار آنان مطمئن،مستقيم وظاهراً بدون ترديد است و آثار آنان همواره با ترجيح فرمهايي‌ که در طرحهاي نقاشان اکسپرسيونيست - با شاخصه احساسي بودن خطوط - موجود بود بيان شده اند.       

طراوت بينش اوليه در ساختمان هاي به اتمام رسيده ، به طور کامل احساس مي شود و بر شدت هر تصوير منتقل شده است .البته ميان کارهاي اکسپرسيونيستهاوافرادي مانند"تئو ون دوويسبورگ"که سبک "دستيل"را پايه گذاري کرد شباهت هاي خاصي ديده مي شود که به علت شروع نگرشي نو در طراحي معماري و آغاز جنبش مدرن بود . . .

معماري اکسپرسيونيستي نيز همچون اشعار اکسپرسيونيستي ملهم از اثر فريدريش نيچه ، چنين گفت زرتشت بود که در 85- 1883 نوشته شده و مملو از استعارات معمارانه است . نفي بورژواها) امتيازهايي که براي شهر نشيني قائل مي شدند) ، نفي تاريخ و نفي وضعيت موجود و اعتقاد به اصالت فرد ، تقدس ادراکات حسي ، انتظار ظهور انسان جديد و بالاخره آفرينش و خلاقيت به عنوان تظاهر الهامات متعالي ، همه موضوعاتي بودند که مباني فلسفي اين جنبش را تشکيل مي دادند .

معماري اکسپرسيونيستي از منابع بسيار گوناگون الهام گرفته است که به طور خلاصه مي توان چنين بيان کرد:   


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

 

 

تویو ایتو Toyo Ito، یکی از خلاق‌ترین و تأثیرگذارترین معماران حال حاضر جهان، از جمله معمارانی است که در آثار خویش، همواره در جست‌وجوی شیوه‌های نوین و تکنولوژی‌های جدید برای پیوند میان تکنولوژی، طبیعت و معماری می‌باشد .

تویو ایتو در سال ۱۹۴۱ در ژاپن به دنیا آمد و در سال ۱۹۶۵ تحصیلات معماری خود را در دپارتمان معماری دانشگاه توکیو به پایان رساند. او در سال ۱۹۷۱، بعد از چهار سال کار در دفتر معماری kiyonori kikutake، دفتر معماری خود را با عنوان (urbot) urban robot تأسیس کرد که بعدها در سال ۱۹۷۹ به تویو ایتو و همکاران (toyo ito & associates) تغییر نام داد. تویو ایتو استاد مدعو

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

این عکسها از طراحی بیرونی میباشد و با زاویه های مخطلف نشان داده شده است.

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

 

*از نظر کالبدی شهر جایی است که دارای ساختمانهای بلند، خیابانها، ادارات، پارک ها و زیرساختهای شهری و … باشد. از نظر اقتصادی نیز، شهر مکانی است که دارای وجه قالب اشتغال صنعتی و خدماتی بوده و متفاوت از اشتغال توام با تولید در روستا باشد. یکی از انواع تعریف های رایج از شهر، تعریف جمعیتی آن است، در این تعریف شهر را مکانی می گویند که دارای جمعیتی بیش از ۱۰ هزار نفر بوده و یا دارای شهرداری باشد.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد

.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

باسلام!...مدیریت سایت ازشمابه خاطرحسن انتخابتان تشکرمیکند.این سایت درنظرداردقدمی تازه دررابطه باپیشرفت پروژه های معماری وعمرانی بردارد.
امکانات وب

ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 33
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 35
بازدید ماه : 396
بازدید کل : 152576
تعداد مطالب : 75
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1




در اين وبلاگ
در كل اينترنت
تماس با ما Future Google PR for memarie-modern.lxb.ir - 7.10
افزایش آمار سایت
قالب بلاگفا حافظ پارس خودرو